Енергийна медицина с Дона Идън - Български сайт

Хомолатерално кръстосване

Когато енергиите ви се движат отгоре надолу и обратно от всяка страна на тялото ви, подобно на успоредни линии, моделът се нарича хомолатерален. Тогава работите едва с 50% от капацитета си. Трудно е да мислите ясно. Лесно се депресирате, тъй като физическите ви процеси са забавени. Сетивата ви са по-малко изострени - вие не можете да виждате, чувате, усещате мирис, докосвате или вкусвате както преди. Имате намалени жизнени сили. Вашият троен енергетизатор може да е свръхбдителен и въпреки това имунната система не може да се справи с болестта.
Каквото и да се опитвате да правите в случай на хомолатерални енергии, подобренията няма да траят дълго. Всъщност най-добрите упражнения, които знам, дори тези, които предлагам с най-голяма охота, могат да се окажат неефективни, ако сте в хомолатерално състояние. Дори ходенето ви изморява. Разхождането притежава естествен ефект на кръстосване на енергиите и ако вашите са хомолатерални, ходенето е противопоказно на потока на енергиите ви. Различните упражнения, които би трябвало да ви ободрят, всъщност ви изтощават. За щастие вие можете да върнете енергиите си в здравословното им състояние.
Един от начините да определите дали енергиите ви се пресичат по правилния начин е да опитате кръстосано пълзене. Ако при това упражнение не можете добре да координирате движението на противоположните крайници или то ви изморява и смущава още в началото, значи сте в хомолатерално състояние. Ако енергиите ви текат в хомолатерална схема, но все пак вие успявате да направите кръстосаното пълзене, това означава, че вие се движите против вашия собствен енергиен поток.
Съществува и енергиен тест за определяне на хомолатералното състояние:
1. Нарисувайте главно "Х" на голям лист хартия и две успоредни линии на друг лист хартия.
2. Гледайте буквата "Х". Нека някой друг ви тестува.
3. След това гледайте двете успоредни линии. Тестувайте отново.
Ако енергиите ви се кръстосват правилно, гледането на буквата "Х" ще бъде в хармония с вътрешното ви състояние и ще покаже силен тест. При гледането на успоредните линии ще покажете слаб тест, защото то се противопоставя на потока на енергиите ви. Но ако енергиите ви се кръстосват хомолатерално, ще се получи обратното. "Х" ще покаже слаб тест, а успоредните линии - силен.
Ако сте хронично изтощени или болни и по неизвестни причини не можете да се излекувате, вашите енергии са вероятно хомолатерални. Можете да накарате някой да ви тестува, за да се уверите. Стратегията за възвръщане на кръстосаното движение на енергийните потоци започва с физическото съюзяване на тялото ви с успоредните пътища, по които досега са течали енергиите ви. Първо се хармонизирате с неправилния ход на енергиите ви, след което постепенно започвате да ги кръстосвате (време - около 4 минути):
1. Започнете с Трите потупвания, като дишате дълбоко. Те събуждат енергии, които са заспали, докато сте били в хомолатерално състояние.
2. Направете Отделяне на небето от земята и Позиция "Уейн Кук".
3. Започнете да марширувате на място, като вдигате дясната ръка едновременно с десния крак, след това лявата ръка с левия крак. Дишайте дълбоко, докато изпълнявате серията.
4. Можете да адаптирате тези инструкции за изпълнение в седнало или легнало положение. Ако сте много болен или се чувствате прекалено отпаднал, за да движите крайниците си, може да помолите друг да ги вдига вместо вас. Но ако няма кой да ви помогне, намерете начин да изпълните упражнението. Ако го правите, докато лежите, може да сложите краката си на големи възглавници; ако седите, може да ги поставите на столче, за да не се налага да ги вдигате толкова високо. Това обаче не означава, че няма да постигнете резултати. Тук не важи принципът "няма болка - няма резултат". Обтягането привежда енергиите ви отново в хомолатерално положение, така че се улеснявайте и почивайте, когато е необходимо.
5. След около 12 вдигания и спускания на ръцете и краката в тази хомолатерална схема, преминете в кръстосано пълзене — като вдигате заедно противоположните крак и ръка, отново 12 пъти. Ако ви е трудно да координирате движенията си при кръстосаното пълзене, можете да допирате дясната си ръка до лявото коляно и обратно, докато пристъпвате.
6. Повторете серията още 2 пъти - 12 хомолатерални движения, след това 12 стъпки кръстосано пълзене. Завършете с допълнителни 12 такта кръстосано пълзене.
7. Завършете с Трите потупвания. Сега, след като енергиите се движат по нормалния начин, ще се увеличи ефектът от докосването на точките К-27, далачните и тимусната точка и ще повишите жизнеността си.
Изпълнявайте тези упражнения рутинно два пъти на ден, докато новото движение на енергийния поток се затвърди.
Възможно е да отнеме от 10 до 30 дни, докато новият поток се стабилизира, но след това неминуемо ще усетите подобрение в здравословното и емоционалното си състояние.

 

Уебсайт в alle.bg